miercuri, 27 martie 2013

Cum sa capeti eczema dishidrozica si cum sa traiesti cu ea

Aman de foarte mult timp sa scriu aceasta postare. M-am apucat de ea de nenumarate ori dar ori se trezeste Ioana, ori am de cautat altceva pe net, ori mi se pare ca nu stiu de unde s-o apuc si cum s-o scriu si atunci renunt. Sper ca azi s-o termin :D
Am eczema dishidrozica sau dishidroza. Suna bine, nu? Mi-am diagnosticat-o singura tot citind pe Internet si apoi m-am dus si la un dermatolog care mi-a confirmat diagnosticul. Tot evit sa scriu despre ea deoarece stiu ca am atatea de spus despre ea (am multe teorii legate de aparitia ei pe mainile mele atat de fine altadata).
Sa incepem cu inceputul. Acum vreo 2-3 ani, in momentul in care curatam portocale imi apareau intre degetele de la maini mici bubite pline cu lichid incolor care ma mancau ingrozitor. De cele mai multe ori, nu rezistam si ma scarpinam pana se rupeau, curgea lichidul din ele, apoi se uscau si gata, scapam. Am evitat sa mai curat eu portocalele, exista mereu acea persoana care facea acest lucru pentru mine. Consideram ca sunt alergica la sucul din coaja de portocale, ca poate sunt tratate si pielea mea este mai sensibila. Ok, ma multumea teoria asta.
Apoi, la vreo doua-trei luni de la nasterea Ioanei, ca urmare a unei perioade stresante din viata mea (despre care am scris aici), mi-au aparut aceste bubite iar pe interiorul degetului mijlociu de la mana stanga. Erau doar cateva. Am pus niste Fluocinolon si au trecut. La vreo 3 saptamani au aparut altele, in acelasi loc. Si tot asa, puneam Fluocinolon, treceau, la 2-3 saptamani reapareau. Prin septembrie deja incepusera sa apara mult mai devreme, la o saptamana. Cam prin octombrie s-au extins si la degetul mic de la mana dreapta. In octombrie, dupa ce am citit pe net diverse teorii, m-am decis sa renunt la zahar din alimentatie, singurele surse ramanand fructele. Niciun pic de zahar procesat. Nu am remarcat o imbunatatire a simptomelor, dar m-am simtit mai bine, plus ca am reusit sa si slabesc vreo 3 kg in 3 luni, deci eram destul de multumita. De Craciun, am zis totusi ca ma abat de la dieta mea deoarece nu pot sa renunt la cozonacul maica-mii (e cel mai bun cozonac din lume dupa parerea mea) asa ca de la cozonac am trecut putin si pe la alte prajituri, in fine m-am abatut de la dieta destul de serios pana pe la mijlocul lui ianuarie. Cand am renuntat nu numai la zahar dar si la paine, paste fainoase. Citisem ca un regim fara gluten ar putea ameliora situatia. A fost totul bine doar pentru self esteemul meu ca am reusit sa slabesc destul de repede si fara sa ma infometez aiurea, doar ca mancam mai sanatos, legume, carne, fructe, fara alimente procesate, fara zahar si fara gluten. Ma simteam ok si inca ma simt pentru ca sunt inca pe acest regim. Dar eczema mea era tot acolo, ba mai mult, prin februarie s-a agravat brusc.
M-am tot gandit oare de ce. Inainte de a mi se agrava si a mi se extinde si pe alte degete, plus ca am facut si o infectie la unul din degete, mi-a venit ciclul pentru prima data de dupa sarcina+alaptare (la 11 luni ale Ioanei). Eram fericita, mai ales ca ne dorim si un alt bebe. Buuun. Dupa ce e trecut ciclul, in aceeasi perioada, a racit Ioana, a avut trei zile de febra mare, apoi trei zile de eruptie pe piele, nu conteaza ce conteaza este ca a stat non-stop la san, nu vroia altceva de mancare decat san si nu stiu ce hormoni a activat acolo deoarece corpul meu a luat-o razna, eczema a luat-o razna. Nu mai suportam mancarimea, se manifesta mai mult noaptea, plus ca degetele se umflasera de la bubitele alea care nu mai erau mici, devenisera mari, imi aparusera si in palme. Oribil!
Am decis sa ma duc la dermatolog. Si m-am dus, dupa ce am cautat pe net pareri despre un dermatolog bun in Craiova. M-am dus la o doamna doctor care are o clinica mare si frumoasa in Craiova, am crezut ca gata imi da o crema si va trece. Am intrat in cabinet vaca si am iesit bou, mai pe romaneste. In 10 minute, m-a trimis acasa si m-a costat si 60 de lei distractia. Nici macar nu m-a ascultat cu teoriile mele privind hormonii din alaptare sau poate alimentatia, nici macar nu a avut rabdarea sa asculte istoricul meu medical, nimic. M-a trimis acasa cu doua solutii si cu parerea ca intr-o saptamana sunt ca noua. Bineinteles ca nu a fost asa. Era tot la fel de rau, nimic nu s-a schimbat in 7 zile. Am decis sa merg la un alergolog (dermatoloaga a zis ca poate fi o alergie la ceva, plus ca citisem pe net, pe siteurile americanilor de posibilitatea aparitiei eczemei la persoanele care au alergii la ceva anume- mancare, componente din produse de curatenie). Am ales un alergolog bun din Craiova, m-am dus la cabinet, mi s-a facut testul cutanat de alergii, nu am alergie la nimic si s-a gandit ca poate fi ceva imunologic (asta cred si eu acum) si m-a trimis sa imi fac analize. Au iesit bine, toate analizele, inclusiv TSH-ul de care ma temeam eu ca n-ar fi bun. Plus, mi-a dat alte creme cu corticoizi.
Am decis sa nu mai incerc cu ele deoarece stiu ca folosirea pe termen lung a acestor produse poate sa dezvolte probleme in alte parti, am citit pe net in continuare mai ales pe siteurile americanesti, deoarece ei mi se par mai dispusi sa priveasca putin mai departe de folosirea cremelor si unguentelor pe baza de corticoizi si sunt dispusi la folosirea unor produse mai naturale. Asa am ajuns la uleiul esential de tea tree, pe care il foloseam in episoadele de mancarime intensa. S-au uscat bubitele, bubele si ce mai erau, dar se uscau si ieseau altele imediat. Mainile mele erau ca dupa razboi, erau o rana mereu deschisa, nu mai puteam sa le tin la vedere, mi-era rusine.
Am crezut apoi ca poate organismul meu are de luptat cu Candida sau ca am un colon permeabil. Am luat si teoriile astea in considerare, mi-am continuat regimul fara zahar, alimente procesate si fainoase, am adaugat in alimentatie ulei de cocos (pe care il folosesc si pentru hidratarea mainilor).
Cert este ca nu stiam ce sa mai fac si cum sa ii dau de cap. Mi-a intrat in cap ca medicina traditionala nu are cum sa ma ajute. Si cum aveam un cabinet de homeopatie la parterul blocului in care locuiesc am decis sa apelez la doamna doctor homeopat de acolo.
O consultatie la un medic homeopat e altceva fata de consultatia la medicul alopat. Pentru unii merge, pentru altii e o prostie. Eu m-am simtit excelent dupa cele 2 ore petrecute in cabinet. Doamna doctor mi-a zis ca nu poate sa spuna ce anume a declansat boala, deoarece corpul uman e complex si pot fi mai multe cauze legate intre ele. Mi-a dat 6 pastilute pe care sa le iau 3 zile si sa revin dupa o saptamana. Pot sa spun ca pielea mi s-a recuperat in proportie de 80%, imi mai apar bubite dar per total pare mai bine. DE mentionat ca totul se suprapune si faptului ca mi-a venit iar ciclul (la 41 de zile de la primul) si ca am redus alaptarea la o data pe zi. Mai cred si teoria asta cu dezechilibrul hormonal, o problema cu progesteronul poate (nu sunt suficiente articole pe tema asta, a dezechilibrelor hormonale din alaptare care pot duce la eczema, dar eu ma gandesc ca poate fi si asta).
Urmeaza sa ma duc iar la doamna doctor homeopat maine sau poimanie. Dar azi noapte am avut iar o criza de mancarime si imi aparusera niste bube mari pe unul din degete. Am folosit tea tree-ul iar ca sa pot dormi.
Voi tine ca un fel de jurnal al acestei afectiuni ale mele, sper din tot sufletul sa scap de ea si in felul asta sa ajut si alti oameni sa scape de ea. Numai cine are sau a avut eczema dishidrozica stie ce uracioasa este!
UPDATE(20.04.2013): aici
UPDATE (29.04.2013): aici
Ca sa nu mai scriu aici de fiecare data cand fac un update pentru eczema, m-am gandit ca cel mai bine este sa cititi postarile noi. Sigur mai inserez ceva despre cum ma simt, ce mai fac, cum mai merge eczema.

49 de comentarii:

  1. Buna dimineata! Am aceasta afectiune de douazeci de ani. Am capatat-o pe vremea studentiei si nu m-am mai debarasat de ea. Dispare si apare indiferent de anotimp. La prima aparitie (toamna anului 1993)am crezut ca este o consecinta a utilizarii unui detergent contrafacut la spalarea manuala a rufelor. S-ar putea ca pentru fiecare caz in parte sa existe o "cauza" initiala. Lucrez in invatamant si folosesc des creta si buretele, dar acestea doar favorizeaza aparitia bolii. Nu cred ca are vreo legatura cu hormonii, alaptarea sau ciclul menstrual (eu sunt barbat). Nu vreau sa fiu pesimist, dar cred ca v-ati pricopsit cu una din cele mai pacatoase afectiuni dermatologice. Am consultat zeci de medici dermatologi si am urmat tot atatea tratamente, care la un moment dat nu mai aveau efect. Chiar acum va scriu cu mainile pline de rani. Renuntati la sapun si incercati sa va spalati pe maini cu apa si bicarbonat (1 lingura la 1 litru de apa), nu consumati rosii si ciocolata, pepsi/cola, fructe sau legume cu seminte mici(kiwi, capsuni...). Daca tratamentul homeopat da roade, va rog sa postati pe blog. Multa sanatate dvs., Ioanei si sotului.. Cu respect, Caius D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pt ca ai scris. Numele meu este Andreea, am 35 de ani si ma lupt cu ac boala de 9 ani. Sincer, simt ca nu ma mai tin nervii. E dureros si doar cine o are intelege. Cu alopatia n-am reusit, dar pe 23 august merg la Naturalia, la dr Pavel Chirila. Voi reveni cu amanunte.

      Ștergere
    2. Buna, Andreea! Bafta multa si chiar te rog sa revii :)

      Ștergere
    3. Incercati ELOCOM unguent

      Ștergere
    4. Eu pun compresa cu otet iar a 2 a zi dau cu alifie de galbenele.

      Ștergere
    5. http://www.formula-as.ro/2010/936/medicina-preventiva-85/atentie-la-urticarie-12892

      Ștergere
    6. Eu dupa ani de teste..detoxifiere..homeopatie..imunoterapie majora cu ozon si celula mama din sange, alimentatie vegan hrana cruda fara hrana animala, detoxifiere a ficatului sub observatie medicala curatarea colonului in tabara detox.eliminat pietre din ficat fiere bila etc..urticaria apare..am consultat multi medici din care o doamna alergolog din Venezuela care razand nu a vr sa.mi faca testul alergic nici sa-mi prescrie medicam.spunand sa nu mai mananc citrice care fac fotosinteza cu soarele aceasta urticare aparandu-mi doar in aceasta tara caraibica, calda, umeda unde temperaturile depasesc 30.34 gr..am plecat deceptionata dar am exclus exact ceea ce era de baza in alimentatia mea citricele si ananasul..dupa 2zile mi.a disparut urticaria ..s.a topit urticaria pielea si.a revenit dupa putine zile recapatandu.mi mainile mele perfecte..nu stiu daca aceste reactii le pot avea si alte pers.la alte alimente mucegaiuri etc in contact cu soarele..dupa ani de cautari avand o alimentatie vegetala de peste 23 de ani..dar o viata grea cu multa munca ectrem de mult stress ar fi o explicatie a urticariei mele care ma transforma in monstru ajungand ft des la urgenta..va doresc sanatate..

      Ștergere
    7. Eu am folosit unguent de marul lupului,tataneasa si rostopasca, dupa prima utilizare s au uscat.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua! In primul rand va multumesc pentru urari, la fel va doresc si dumneavoastra. In al doilea rand, imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asta, stiu cum este si eu am in acest moment vreo 5 degete afectate foarte rau, doua dintre ele umflate. Este intr-adevar o boala pacatoasa rau si mai rau este ca nimeni nu pare sa inteleaga cat de rau poate ajunge (unii zic "e o eczema, ce mare lucru"). Dar e mare lucru cand nici sa te speli nu mai poti decat cu dureri, nu mai poti sa faci o multime de lucruri, eu nu mai pot sa imi flexez un deget in acest moment.
    Si stati linistit, daca remediile homeopate au efect, sigur voi posta pe blog. De asta am si scris despre dishidroza pe blogul meu, in speranta ca voi scapa si voi putea sa ajut si alti oameni.
    Multa sanatate va doresc.
    Vroiam sa va intreb cam cat dureaza la dvs o "aparitie" a eczemei? Adica sa inteleg ca si trece, nu? La mine este o stare continua de aproape un an de zile, adica imi apar bubitele cu tot cu mancarimi (eu am observat ca daca imi bag mainile in apa rece imi trece pruritul), apoi se sparg, trec, pielea se usuca si cand zic ca gata nu mai apar, apar altele in alte locuri sau chiar sub pielea uscata. E un ciclu care nu se mai termina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,

    Am si eu un baietel de 7 ani diagnosticat cu aceeasi boala de piele. Cand am intrebat dermatologul daca medicatia si cremele prescrise il vor ajuta sa se vindece,nu mi-a raspuns concret, a spus sa incercam.
    Incercam de 3 saptamani cu solutie Castelani, unguent Fucidin, crema Locobase de zi si de seara Lipobase, cu unguent cu cortizon Cutivate si picaturi orale Xyzale.
    In primele zile au fost rezultate spaectaculoase, dar din a 2 a saptamana au reaparut bubitele cu lichid (mentionez ca era inca sub tratament) si acum in cea de a 3 a saptamana are pielea fff uscata si ingrosata ca la inceput.
    Alimentatia o controlam cat putem de mult, pentru un copil care merge la scoala.
    Ca parinti, suntem afectati de aceasta eruptie. In special ca nu reusim sa o vindecam si reapare. M-am documentat si eu despre ea si intr-adevar este "pacatoasa".
    Am auzit de la un coleg de Dr. Petre Kozak. Prietena colegului meu s-a vindecat cu cremele prescrise de acest medic de Psoriazis.
    Maine mergem iar la dermatolog (ne-a spus sa revenim la consultatie daca reapare sub tratament).
    Vom vedea ce ne mai prescrie. Retetele sunt costisitoare si cu multe creme. Ducem o adevarata lupta cu copilul sa-l cremuim pe manute (nu se mai poate juca cu jucariile, le murdareste de creme).
    Daca sunteti interesati de acest domn doctor Kozak, dati cautare pe google. Are cabinet in Bucuresti si toate cremele se prepara la el la cabinet. Consultatia este 150 ron.
    Si noi il avem ca o ultima varianta.
    Va doresc multa sanatate si sa fiti feriti de necazuri.

    Cu stima,
    Ema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!
      Imi pare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva cu baietelul dar sunt convinsa ca pana la urma exista o rezolvare si pentru aceasta afectiune. Va rog, daca puteti sa reveniti cu detalii dupa ce urmati tratamentul dr. Kozak. Ma gandesc ca poate ajuta mai multi oameni. Din pacate, eu sunt convinsa sa nu incerc absolut nicio crema sau unguent deoarece eu nu cred ca asta e rezolvarea. Cred ca dishidroza are drept cauza un dezechilibru intern care nu poate fi tratat cu ajutorul unor creme. Ati vazut ca am si scris despre asta in mai multe postari pe blog. Din aceasta cauza eu sunt inca o admiratoare si o "practicanta" a homeopatiei.
      Va doresc sa gasiti modalitatea de a-l scapa pe baietelul dvs de aceasta boala. Va doresc din tot sufletul multa bafta si va rog inca o data detalii dupa tratament.
      Va multumesc si va doresc sanatate multa!

      Ștergere
  5. Buna ziua! ma numesc Iulia si am 23 ani, de cateva luni buna ma,,lupt,, si eu cu aceasta boala. in luna ianuarie mi a aparut la mana stanga ,degetul inelar,in varf(buricul degetului) nu am luat in seama deloc si am tot stors la ele.dupa un timp in palma cate 3 in rand,se uscau si apoi apareau altele langa si s.a tot extins in diferite locuri pe palma stanga. am crezut ca e psoriazis ,deoarece una din cauzele psoriazisului este si stresul,si am cam fost stresata si suparata in perioada aceea,remarc si ca innainte sa imi apara am avut dureri de cap 1 saptamana. la 2 luni m.am decis sa apelez la un dermatolog pentru ca incepuse sa se faca coaja,mainile tot mai aspre decat de obicei,eu oricum le aveam aspre oricata crema dadeam zi de zi. Deci...am fost la doctor si nici macar nu a stat sa ma consulte cum trebuie,a aruncat o privire si mi a zis ca sunt alergica la ceva,si ca doar eu trebuie sa imi dau seama( foarte ciudat pentru ca niciodata nu am fost alergica la ceva,si mai ales,cum sa imi dau seama? ) mi-a dat Triderm crema timp de 1 saptaman de 2 ori pe zi si una hidratanta, a fost ok 5 zile si in urmatoarele doua,fiind tot sub tratament au inceput sa apara. m.am intors la dermatolog si mi a dat Dermovate unguent si aceasi crema hidratanta,cu Dermovate trebuia sa ma dau 1 data pe zi seara la culcare,de asemeni sa ma infasor in folie de plastic, eram fericita ca vedeam imbunatatiri,dar dupa ce am terminat tratamentul,mi a aparut iar,eram terminata psihic. urmand sfaturile unei doamne m.am dat cu Dermazin 10 zile si incepuse sa treaca,mai adaug si ca in acest tip incepuse sa iasa si la mana dreapta, dupa 10 zile a inceput sa imi iasa iar,si tot din sfaturi m.am intors la Dermovate . dar pentru o perioada de 20 zile zi de zi,cu manusi chirurgicale in maini,oribil..... si mi a trecut ....dar dupa 5 zile..surpriza..au aparut iar,incepand tot de la acel deget ...urmand in aceleasi locuri dar de data asta tot mai multe... imi vine sa urlu...ca nici macar nu stiu ce am...dar m.am documentat,am tot citi si eu am ajuns la concluzia ca este DISHIDROZA PALMARA. o sa ma mai duc la un dermatolog sapt viitoare si sa fac si analizele de sange si sa vad ce diagnostic imi da si ce tratament,daca nici asa nu trece( nu-mi pun streangul de gat, inca... :)).. ) o sa aplez la homeopatie) cam asta este povestea mea.
    Multa sanatate!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Irina , si eu sunt tot din craiova la ce medic ai fost ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, Gabriel!
    In primul rand scuze pentru intarzierea cu care iti raspund dar de-abia m-am asezat dupa concediu.
    In al doilea rand, daca te referi la medicul dermatolog, prefer sa nu ii spun numele, nu mi se pare ok, astfel i-as da un review negativ si nu cred ca asta este ideea. Eu ce vreau sa spun prin blogul meu este ca in cazul eczemei dishidrozice dermatologia nu merge. Ci doar homeopatia. Pe medicul meu homeopat il cheama Dr. Dobre Mihaela Luciana si are cabinetul pe langa Piata Mare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am suferit mai multe luni de zile de eczema Dezidrotica, am fost la medici si am facut diferite tratamente cu antihistaminice si creme din comert..
    Afectiunea insa tot afarea si la cateva sapt toata Mana era plina .. crapaturi si ulceratii!!
    Apoi prin cunostinte am ajuns la Dr Kozak din Str. Plantelor si am urmat cu strictete un tratament intern si extern aprox. 3 luni de zile!
    Ai multumesc acestui Medic si pot doar sa-l recomand!!
    Buna Seara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, puteti sa imi dati va rog mai multe detalii despre tratament ? multumesc

      Ștergere
  9. Mie mi-a aparut acum vreo doi ani, o bobita mica care ma manca foarte tare intre doua degete ale mainii drepte, in timp s-a extins la amble maini intre degete si pe palme. Oricum pot sa o tin sub control folosind TriamcinolonS dimineata si seara (cantitati foarte mici bine intinse pe piele) pana cand dispare eczema (asta se intampla cam in 2-3 zile) iar zilnic folosesc Ciclafat (Avene) de 2 ori pe zi sau cand simt pielea uscata tare. Am fost la diversi dermatologi si am incercat diverse alte creme dar combinatia asta pare sa fie ok pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun ca Triamcinolonul asta are si corticoizi in componenta lui. Eu am tot scris ca sunt impotriva acestora, de aceea am si cautat metode naturale. Si nu trebuie sa iau remediul zilnic, daramite de doua ori pe zi. E ok daca va convine aceasta combinatie cum ii spuneti, fiecare e liber sa aleaga pentru el. Eu sunt impotriva tratamentelor clasice dermatologice, sper ca ati inteles din blogul meu, mai ales ca la mine nu au dat rezultate. Si nici la dvs se pare. Bafta oricum in continuare!

      Ștergere
    2. Buna seara,
      Da, Triamcinolonul are corticoizi in compozitie, dar il folosesc rar si doar cand apare o noua eruptie si chiar si atunci folosesc cantitati foarte mici pe zonele afectate (o cantitate suficienta sa acopere zona afectata cu o pelicula foarte subtire), de obicei arunc tuburile atunci cand expira fiinda pana acum nu am consumat complet nici unul. Efectul este foarte rapid iar in 2-3 zile, in care ma dau cu Triamcinolon si dimineata si seara, pustulele din zona afectata se usuca si dispar. In momentul in care se intampla acest lucru, nu mai folosesc Triamcinolonul si folosesc doar Ciclafate pana cand pielea din zona afectata revine la normal. Din pacate vindecarea este doar temporara, poate dura cateva zile sau cateva luni si apoi apar iarasi, asa ca am tot timpul cu mine cele doua creme (just in case...). Am incercat diverse alte creme si pastile dar nu au avut nici un efect. Stiu ca tratamentul acesta nu e cel mai bun dar cel putin pentru mine functioneaza (inca). O sa mai trec pe aici sa vad daca tratamentul dvs homeopatic da rezultate si-l voi incerca si eu.
      Multa sanatate !

      Ștergere
  10. Sper sa mai treceti, dar nu prea imi dau seama, s-ar putea sa nu fi fost suficient de clara in ce scriu pe blog. Tratamentul homeopat da roade! Si eu mai iau din cand in cand Apis asa cum dumneavoastra folositi creme, dar cel putin ce iau eu nu e toxic pentru organism. Si repet ce am scris tratamentul homeopat e individualizat, adica daca pentru mine merge Apis pentru dvs poate sau nu sa mearga. Cel mai bine e sa faceti o vizita unui medic homeopat! Multa sanatate va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt insarcinata, iar de o luna dishidroza mi s-a acutizat ca n-o mai pot controla. Pana cum ma dadeam cu diverse creme, care contineau antibiotici, dar acum nu mai pot face asta din cauza sarcinii. Credeti ca are vreo legatura cu sarcina si va trece curand, dupa ce nasc? sunt in luna a opta..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Pana acum in sarcina ce faceati sau nu ati mai avut deloc simptome pana acum in sarcina? Adica ce creme foloseati? NU stiu daca are legatura cu sarcina. Din ce am citit eu se pare ca unele femei cu eczema pe sarcina observa o inrautatire a simptomelor, altele o imbunatatire. Ar putea fi hormonal, dar nu am de unde stii. Si cred ca nimeni nu ar putea sa va lamureasca la cat de putin se cunoaste despre aceasta boala. Ce pot sa va spun este ca si eu sunt insarcinata in luna a 7a si am mai avut simptome pe sarcina si le-am tratat cu remedii homeopate. Acestea sunt permise in sarcina. Daca mai aveti intrebari, as fi bucuroasa sa va raspund. Sarcina si nastere usoara va doresc!

      Ștergere
  12. Buna ziua! Eu sufar de aceasta afectiune de 18 ani. La mine apare primavara, prin mai cand debuteaza brusc caldura. Nu stiu ce a declansat-o, mi s-a spus ca e o afectiune autoimuna, intre timp descoperindumi-se si tiroidita autoimuna. Am luat multe medicamnte si am folosit diverse creme, acum singurul pe care il folosesc este "Aerius" pentru a stapani senzatia de mancarime si asta numai in criza. Am citit ca ar disparea spontan. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta prezentare descrie in totalitate si cazul meu. Mie mi-au aparut aceste "bubițe" cand aveam 14 ani (acum am 40), in momentul in care m-am dat jos din tren si am ajuns pe litoral. Ulterior, in anii studentiei, in fiecare primavara-vara, picioarele si mai ales mainile (dar nu numai) imi "infloreau" si nu mai stiam ce sa fac sa scap de mancarimea insuportabila (singurul remediu parea sa fie flacara de la aragaz). Parintii m-au dus la tot felul de dermatologi, unul mai priceput decat altul, dar... niciun rezultat. Intre timp mi-am descoperit niste probleme destul de grave la coloana (hernii de disc plus diverse bonusuri), care au necesitat tratamente indelungate cu diverse tipuri de antiinflamatoare. Si, asta o fi fost sau nu cauza, in timp, simptomele alergiei mele s-au redus pana aproape de disparitie (mai apar cateodata pe la sfarsitul lui mai, dar doar 2-3 bubite). Nu stiu daca va este de folos povestea mea, dar... cine stie?

      Ștergere
  13. Am obtinut efect la tratamentul cu bioptron (http://www.bioptron.eu/?m=455). Aveam eczema pe ambele palme si pe talpi . Dupa ce am trecut prin multiple consultatii, tratamente si diete, am incercat varianta asta intamplator si in "disperare de cauza" ( aveam acest aparat in casa, nu-l folosisem niciodata, nici nu prea eram convinsa ca poate avea efect, dar am incercat). Am facut cateva sedinte ( nu mai stiu...cateva) cu acest aparat, la scurt timp s-au retras bubitele, zonele exfoliate pe talpi au disparut si mi-am recapatat aspectul normal . Greu de crezut a fost si pt mine, dar m-am bucurat enorm. De atunci au trecut 2 ani. Va comunic asta din experienta proprie, nu stiu daca acest tratament e valabil si la alte persoane. Informati-va pe net despre indicatiile acestui aparat, puteti incerca . Va doresc succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! E bine ca ne-ati impartasit experienta dumneavoastra si va multumesc. La mine nu a functionat bioptronul. L-a folosit si cu mine dna doctor cateva sedinte bune. Dar sunt convinsa ca pentru oameni diferiti functioneaza lucruri diferite. Sanatate multa!

      Ștergere
  14. Buna ziua .. ce noutati mai aveti despre aceasta boala ? Eu sufar de ea de cateva luni, am incercat tratament cu Medrol cate 3/4 pe zi si elocom insa fara nici un rezultat .. odata pe saptamana bubitele reapar. Va rog sa imi spuneti cum va simtiti ? e mai bine ? Daca da .. in ce a constat tratamentul ? Sanatate multa, multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua. Tocmai ma pregateam sa scriu o postare despre cum mai e eczema mea acum. Dar mai bine scriu aici. Ei bine, acum sunt foarte bine. Mi-au disparut bubite, crapaturi, piele inflamata, rosie etc. Oricum am observat ca si anul acesta ca si anul trecut cand am avut cea mai urata manifestare a bolii, a debutat in aceeasi perioada a anului, prin februarie-martie. Si a incetat exact la fel ca anul trecut, adica sfarsitul lui iunie-inceput de iulie. Doar ca anul asta manifestarile au fost mult reduse, nu au mai fost afectate 7-8 degete ca anul trecut ci numai 2. Anul asta am luat alt remediu decat cel de anul trecut si mi-a trecut. Nu l-am luat de capul meu, ci recomandat de medicul homeopat. Asadar tratamentul meu este homeopat prescris de un medic homeopat si este PERSONALIZAT. Tot ce va pot recomanda este sa mergeti la un homeopat.

      Ștergere
    2. buna ziua, va multumesc foarte mult pentru răspuns ! va rog daca se poate sa mi spuneti totuşi în ce constă tratamentul dumneavostra, oricum vreau să merg la un medic homeopat pentru ca tratamentul pe care le folosesc acum nu da nici un rezultat. m-am documentat pe internet şi am aflat ca un posibil tratament ar fi o cură cu zeama de tarate dimineata, elixir din floare de soc si o solutie de trei frati patati. mă gândesc să încerc acest tratament pana ajungi la un medic homeopat. multumesc mult inca odata !

      Ștergere
    3. Ufff, as vrea sa va pot ajuta mai mult. Dar am scris mai sus si o repet mereu ca tratamentul homeopat este personalizat adica se da dupa anumite caracteristici personale ale pacientului. Adica va puteti imagina ca acelasi remediu administrat unor persoane diferite poate sa functioneze sau nu. Homeopati nu e ca o crema aplicata si gata. Ce iau eu nu va merge si la dvs. Anul trecut am luat Apis, anul asta Cantharis. Nu e un secret, doar ca nu va va ajuta treaba asta. Homeopatul insa va va ajuta.

      Ștergere
  15. Si eu sufar de aceeasi problema,dar nu va lasati pacaliti de acest blog. Cu siguranta aceasta persoana este o escroaca care nu sufera de aceasta boala. In fiecare raspuns de al ei foloseste de 2-3 ori cuvantul homeopat si ca nu poate sa zica tratamentul care a ajutat-o pe ea. SA MERGETI LA UN MEDIC HOMEOPAT. HOTIE VA BATETI JOC DE OAMENI CARE SUFERA , CAUTATI NUMAI PROFIT. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu va inteleg supararea si frustrarea. Am fost plecata in vacanta si de aceea nu am mai citit comentariile dar va public calomniile cu cea mai mare placere, dupa cum vedeti. Escroaca, interesant cuvant...si nu, nu obtin niciun profit ca n-am de la cine. Daca nu va convine sfatul meu de a merge la un homeopat, atunci nu il urmati dar chiar nu inteleg de ce trebuie sa ma jigniti, domnule Anonim. E usor sa jignesti la adapostul anonimatului.

      Ștergere
    2. Incredibil..escroaca..omule ar treb sa.ti ceri scuze in genunchi..lasati oamenii astia in treaba lor..sunt alte treburi de facut..eu folisesc homeopatia de 22 de ani..in cazul urticaroei mele ma ajutat rhux toxicodendron 200..apis dupa alte sparitii repetate..etc..fiecare corp are rectii diferite doar medicul homeopat piate gadi remediul corect al fiecarei pers..recomand homeopatia singura care a dat rezultate in timp ft scurt fara urmari negative..dar gasit motivul alergenul care declanseaza boala este maxim..sanatate la toti..

      Ștergere
    3. Incredibil..escroaca..omule ar treb sa.ti ceri scuze in genunchi..lasati oamenii astia in treaba lor..sunt alte treburi de facut..eu folisesc homeopatia de 22 de ani..in cazul urticaroei mele ma ajutat rhux toxicodendron 200..apis dupa alte sparitii repetate..etc..fiecare corp are rectii diferite doar medicul homeopat piate gadi remediul corect al fiecarei pers..recomand homeopatia singura care a dat rezultate in timp ft scurt fara urmari negative..dar gasit motivul alergenul care declanseaza boala este maxim..sanatate la toti..

      Ștergere
  16. AHHAAAAA
    NICI NU POT SA IL FAC PUBLIC. MA GANDEAM CA NUMAI COMENTARIILE POZITIVE, O SA FIE PUBLICATE. RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna dimineata! Sufar de aceasta afectiune care imi apare pe maini de cca.22 de ani. A debutat pe vremea cand eram student. Zeci de medici si diverse creme si pastile au incercat sa-i vina de hac dishidrozei palmare si nu au reusit. Cel mai bun tratament mi l-a descoperit sotia, pur si simplu intamplator. Mi-a achizitionat o crema reparatoare de la Elmiplant (Smooth feet), pentru calcaie crapate, dar care contine uree 10% cu care ma dadeam seara. Dimineata si in timpul zilei foloseam o crema de maini pe baza de saruri provenite din apa Marii Moarte (SALTHOUSE - TOTES MEER THERAPIE) achizitionata din magazinele DM. Va rog sa ma credeti, de aproape 18 luni nu am mai avut eruptie, insa cum imi simteam mainile crapate, imediat foloseam cremele respective. Am evitat spalatul vaselor si utilizarea detergentilor, dar si a frigului/ vantului. Ambele creme sunt naturale si dau rezultate excelente in scurt timp. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  18. buna seara ,fetita mea la numai 4 anisori se confrunta cu aceasta eczema dezagreabila ,de 3 sapt i-a aparut aceasta boala pe care dr,dermatolog a numit-o eczema sau alergie prescrindu-ne crema cutivate si nu pare deloc sa se amelioreze cu aceasta crema,din contra bubitele sunt rosii,inflamate si palmele la fel.este adevarat ca i-am schimbat gradinita si nu sunt foarte multumita de igiena acestei gradinite ....eu cred ca de la gradi provine aceasta eczema.a facut si analize si au iesit super ok.daca stiti cumva un tratament naturist sau o crema mai buna va rog sa-mi scrie-ti.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  19. Offf, imi pare tare rau pentru fetita dvs. Nu stiu nicio crema. Am scris si in articol si pe blog si in raspunsurile pe care le-am dat altor persoane ca eu recomand sa mergeti cu fetita la un medic homeopat. E bine sa fie unicist, adica pe baza unui profil pe care il face fetitei dvs, sa va prescrie un singur remediu. Si incercati sa eliminati factorii de stres din viata fetitei sau macar sa ii minimizati. Sau puteti sa va ganditi ce schimbari alimentare ati facut in ultimul timp. Cauza dishidrozei nu am gasit-o nici eu, poate fi diferita pentru persoane diferite. Dar va zic sigur ca nu trece cu o crema. Sau trece o perioada si apoi reapare. Deoarece dishidroza are o cauza interna, un dzechilibru in organism. Va doresc sanatate si sper sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua, ma supara si pe mine dishidroza,am incercat tot felul de creme, dar nu mai trece, asa ca am inceput sa tin o dieta , evit produsele cu un continut mare de nichel. A mai tinut cineva dieta asta? cum a fost?

    RăspundețiȘtergere
  21. Din cate stiu eu nu se vindeca definitiv niciodata. Din pacate. Dar se poate tine sub control perioade foarte mari de timp. Eu folosesc crema Grahams natural pentru eczema si evit complet sa ma spal pe maini, corp sau pe cap cu cosmetice obisnuite. Chiar si atunci cand spal vasele, port manusi. Crema este foarte buna, in cazul meu a functionat. De un an si jumatate nu a mai erupt. Merita incercata

    RăspundețiȘtergere
  22. am aceasta boala de 20 de ani. atunci cand am contactato am mers la un medic care mi-a spus ca este o exema, mi-a prescris o crema pe care am preparato la o farmacire cu laborator. deasemeni mi-a recomandat sa dezinfectez toata incaltamintea cu o solutie de formol. pentru ca atunci nu am gasit formol m-am recomtaminat cu ciuperca la ceva timp.
    bubitele apar cand da caldura . recomandabil este sa porti soste de bumbac si incaltari din piele pe care sa nu le folosesti doua zile la rand.in principiu sa nu transpire talpile iar atunci cand apar bubitele trebuiesc sparte pentru ca asa se inmulteste ciuperca..
    dupa tratamentul initial am scapat o vreme de ciuperca dupa care mi-a reaparut. reteta am pierduto si de doctorita nu am mai dat. acum mainile sunt oribile, cu bubite , coji, pile ingrosata. am mers la un alt medic si o sa incerc si tratamentul lui care este destul de dur:injctii, pastile si o sa va tin la curent. inte timp imi dezinfectez incaltamintea ca sa nu irosesc timul si banii degeaba.
    ( boala cam asa se ia :din bai , incaltaminte dupa care se manifesta si in zona palmelor)

    RăspundețiȘtergere
  23. Mie mi s-a intamplat anul trecut cand m-am trezit initial cu mancarimi pe dosul palmei, urmate de eruptii care s-au transformat in basici, mai mici si mai mari pe degete si intre de am zis ca nu e adevarat, Si asta pentru ca aparent nu exista nicio cauza.
    Nu folosesc substante chimice, nu am stat in praf sau alti alergeni, nu am animale in casa, n-am facut nimic ca sa patesc asa ceva.
    Credeam ca va dura cel putin 1 luna ca palma mea sa-si revina, fiindca arata oribil. Insa o vizita la dermatolog s-a dovedit cu noroc. Mi-a dat sa folosesc lotiunea de protectie de la Gloves In A Boottle.
    Sunt foarte multumit de aceasta lotiunea, la mine a functionat cu succes. O recomand.

    RăspundețiȘtergere
  24. buna ! problema aceasta o am si eu de aprox 1 an ... med dermatolog in 10 sec m-a lamurit ( sau nu ) . am incercat tot felul de creme plafar, pe baza de antibiotic ..dermatologice ... degeaba
    . am incercat spalaturi cu tei, pelin .. repet . degeaba . nu imi trec deloc ba mai rau .. nu mai stiu ce sa fac . nimeni nu stie ce e,nici doctor nici farmcist . doar internetul .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca gasiti un homeopat bun, unicist in orasul dvs, eu as zice sa ii faceti o vizita. S-ar putea sa va surprinda.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  25. Dishidroza este o alegie, mi-au confirmat trei medici.
    Puteti fi alergici la orice, medicamente, alimente, praf, animale... orice.
    Dishidroza de la medicamente este tare pacatoasa si puteti face o alergie medicamentoasa inclusiv de la cremele cu cortizon sau fara pe care le aplicati pe piele, sau la ceaiurile de palnte pe care le folositi.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  26. Încercati o perioada de câteva săptămâni sa nu mancati nimic ce contine gluten: grâu, orz, secara si ovaz. Eliminati tot ce l ar putea contine. Este posibil sa fie o forma de dermatita herpetiforma. Daca dupa ce renuntati la gluten se vindeca de la sine, va recomand sa faceti testele pentru boala celiaca. Foarte multa lume suferă de asa ceva, dar nu toti au simptomatologie evidenta.

    RăspundețiȘtergere